Zeven moppentappers zitten aan de bar. Zegt de ene…

In Stadscafé Du Commerce werd vrijdagavond de eerste editie van de ‘Wieërter Moppen Topper’ gehouden. Zeven moppentappers waaronder Frans Adriaens, Jeroen Goubet en tonprater Hans Verbaarschot uit Budel beklommen het podium. Degene die het publiek het hardst aan het lachen wist te krijgen ging naar huis met een wisseltrofee.

Geen grenzen

Buutreedner Charlie Wijen was de presentator van dienst. Nadat hij alle aanwezigen de spelregels had uitgelegd beklom de eerste moppentapper het podium. Het was het begin van een avondje vol onschuldige maar zo nu en dan ook schunnige moppen. Wijen: “De moppentapper moet zelf kunnen aanvoelen wat hij kan vertellen. Er zijn dus geen grenzen”.

Ron Brandsteder

De ‘Wieërter Moppen Topper’. Is gebaseerd op het RTL-programma Moppentoppers, dat halverwege jaren ’90 gepresenteerd werd door Ron Brandsteder. Eén van de deelnemers destijds, Peter Vaassen, was ook van de partij.

Publieksjury

Het publiek mocht na afloop van de optredens bepalen wie ze het beste vonden. Voor de winnaar stond de ‘Huub en Mart-wisseltrofee’ te wachten. Deze prijs is vernoemd naar Huub Stroeks en Mart Stultiens, de oprichters van de Bonte Avond van de V.V. De Vêrkusköp. Voor de hele top 3 was er ook een medaille als aandenken aan de eerste editie van de ‘Wieërter Moppen Topper’.

Winnaars

Dat de top dicht bij elkaar zat bleek aan het einde van de avond. Tussen de nummers 3 en 2 èn tussen de nummers 2 en 1 zat steeds maar één stem verschil, aldus presentator Charlie Wijen. Tonprater Hans Verbaarschot uit Budel ging er met de ‘Huub en Mart-wisseltrofee’ vandoor.

De uitslag

  1. Hans Verbaarschot
  2. Peter Vaassen
  3. Jeroen Goubet

In deze video spreken we met presentator Charlie Wijen en zien we een aantal moppentappers aan het werk: https://youtu.be/5RNwmQJJz74.