1.000 lantaarnpalen in Cranendonck voorzien van duurzame verlichting

Foto via Gemeente Cranendonck

Cranendonck – Binnenkort is gemeente Cranendonck 1.000 duurzame lantaarnpalen (lichtmasten) rijker. Aannemersbedrijf Gebr. Van der Steen uit Berlicum is aan de slag gegaan om de lampen van de huidige lantaarnpalen te vervangen voor LED-verlichting. Dit levert niet alleen energiebesparing op, ook de lampen gaan langer mee.

Wethouder Lemmen van de gemeente Cranendonck plaatste onlangs samen met een monteur de eerste LED-armatuur. Het bedrijf verwacht eind september klaar te zijn.

Duurzame inhaalslag

Wethouder Lemmen: “Op dit moment zijn we in de gemeente op meerdere fronten de duurzaamheidsslag aan het maken. Nu pakken we de openbare verlichting aan en later dit jaar volgt ook de verlichting op de sportparken.” Eind 2023 moeten 3.800 lantaarnpalen in gemeente Cranendonck (zo’n 65%) zijn voorzien van LED-verlichting. Komende jaren worden ook de resterende lantaarnpalen voorzien van deze nieuwe verlichting. In 2030 hebben álle lantaarnpalen LED-verlichting en is een verdere stap gezet om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Weinig hinder

De lantaarnpalen die dit jaar nieuwe verlichting krijgen, staan met name langs drukke wegen. Ook in enkele woonstraten wordt de verlichting vernieuwd. Veel van deze lampen zijn aan het einde van hun levensduur en aan vervanging toe. Bewoners en weggebruikers zullen weinig tot geen hinder van deze werkzaamheden ondervinden.