Antje de Musical: zoektocht naar match tussen liedjes en stemmen

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Afgelopen zaterdag was de tweede auditieronde voor ‘Antje de Musical’. Deze werd, hoe toepasselijk ook, gehouden in een zaal van Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Doel van deze middag was het matchen van de stemmen van de acteurs/zangers met de in te vullen rollen.

Nieuwe gezichten

Tijdens de eerste auditie, half maart, ging het productieteam van ‘Antje’ op zoek naar nieuw muzikaal talent. “Dat heeft een aantal nieuwe kandidaten opgeleverd”, aldus teamlid Ton Adriaens. Onder andere Patrick Hendrikx en Noa Veltrop zullen hun opwachting maken. “We zijn heel blij dat we er een paar nieuwe gezichten bij hebben. Maar veel komen er ook wel terug die we nog kennen van eerdere musicals (‘Rogstaekers de Legende’ en ‘Graaf van Horne – de Musical’, red.)”.

Match

In totaal zijn er 20 rollen die voor ‘Antje de Musical’ ingevuld moeten worden. Het productieteam ging tijdens de tweede auditiedag aan de slag om de juiste match tussen de stemmen en de liedjes te vinden. Ton: “Welk liedje past het beste bij haar of zijn stem? Daar waar het een duet is: komen die overeen? Kiezen we voor zanger A voor liedje 1 of voor liedje 6?”.

Muzikaal advies

Net als bij de eerst ronde was muzikaal adviseur Rob Mennen aanwezig om het productieteam van tips te voorzien. Hij was onder andere muzikaal leider van de musical ‘Dagboek van een Herdershond’, die in 2022 te zien was in het MECC in Maastricht. Adriaens: “Hij kan, als buitenstaander, de juiste tips geven”. “Ik ben niet gehinderd door enige vorm van historie in het verhaal en ook niet in het vervolg. Dus ik kijk daar heel objectief naar en geef mijn mening”, aldus Mennen. “Dit soort producties moeten in Limburg en ver daarbuiten vaker worden gehouden”, zo vult de muzikaal adviseur aan.

Opvoeringen

‘Antje de Musical’ zal op 17, 18 en 19 mei 2024, tijdens het Pinksterweekend, te zien zijn. Het spektakel rondom Antje vindt plaats op het Stationsplein in Weert.

In deze video nemen we een kijkje bij de tweede auditieronde van ‘Antje de Musical’. We spreken met productieteamlid Ton Adriaens en muzikaal adviseur Rob Mennen. Ook zien en horen we een aantal castleden van de musical: https://youtu.be/exyRsPEHLXE.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie