Camperplaats Weert is populair door kibbeling, Corrie en Paul

Algemeen Human interest Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Het kampeerseizoen is weer begonnen. En dat betekent dat ook de camperplaats langs de Zuid-Willemsvaart in Weert weer vol begint te stromen. Deze populaire locatie wordt beheerd door het echtpaar Corrie en Paul Fonteijn. Gasten uit binnen- en buitenland weten hun picobello verzorgde kampeerplek te vinden. Sommigen komen er zelfs ieder jaar terug.

Uit de stalling

Corrie is blij dat het kampeerseizoen weer van start is gegaan. De Camperplaats Weert is het hele jaar geopend maar met name in het voorjaar en de zomer is het er druk. “Het begint gewoonlijk rond Pasen. Dan komen alle campers weer uit de stalling en dan gaan ze weer op pad. Heel gezellig!”.

Meerdere nachten

Op het terrein is plek voor 28 campers. Langzaamaan beginnen deze plaatsen weer bezet te raken. De gasten komen uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, zo vertelt beheerder Corrie. “Er zijn mensen die komen voor één nacht, die op doorreis zijn, maar er zijn ook heel veel mensen die twee à drie nachten blijven”.

Kibbeling

Dat de camperplaats in trek is komt volgens Corrie vooral door de mooie omgeving. Het Weerterland, waar volop gefietst en gewandeld kan worden, draagt daar volgens haar positief aan bij. De weekmarkt op zaterdag is bij de Belgische gasten erg populair. “Die komen eigenlijk allemaal voor de kibbeling, die vinden ze zo heerlijk”, aldus de beheerder.

Gastvrijheid

Maar volgens de gasten is er nog een andere reden waarom ze graag zo vaak terugkomen. Dat zijn Corrie en Paul. “Ze staan altijd voor je klaar. Je kunt vragen wat je wilt”, zo vertelt Gary van den Camp uit Geleen. Hij is gast van het eerste uur. Ook Cathy Härtel, die oorspronkelijk uit Budel-Dorplein komt maar al tientallen jaren in Duitsland woont, is zeer te spreken over het beheerdersechtpaar. “We zijn zo tevreden: we hebben nog nooit zo’n zuivere camperplaats gehad zoals deze”.

In deze video nemen we een kijkje bij de Camperplaats Weert en vertelt een aantal gasten wat zij van deze kampeerlocatie en haar beheerders Corrie en Paul Fonteijn vinden. Eén van de Belgische gasten heeft wel een heel bijzondere reden om zo’n twee keer per jaar met de camper naar Weert te reizen: https://youtu.be/d5-COvZDPzY.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie