Dorpsraad Ell polst inwoners over de verkeersveiligheid

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Ell – Het bestuur van de dorpsraad Ell, wordt regelmatig door inwoners aangesproken over het onderwerp verkeersveiligheid. In het afgelopen jaar zijn al een aantal aspecten tijdens een werkbezoek besproken met vertegenwoordigers van de gemeente Leudal. Daarbij is door een delegatie van de dorpsraad een toelichting gegeven. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder andere; de Ellbrug, gevaarlijke verkeerssituaties en een aantal zebrapaden.

Een gedeelte van de punten is door de gemeente Leudal opgepakt. De dorpsraad wil in de komende periode een en ander met de gemeente evalueren. Om een goed beeld te krijgen, waar nog knelpunten zijn, wil zij graag een oproep aan de inwoners doen om deze met het bestuur van de dorpsraad te delen.

Peiling

Sinds kort staat op de website ook een poll, waarbij met name de Ellbrug het onderwerp is. Daar zijn door de gemeente verkeerslichten, een fietsstrook, extra straatverlichting en verkeersborden aangebracht. Op de brug zijn verkeerslichten geplaatst, omdat deze te smal is, voor het verkeer wat elkaar op brug tegenkomt.

Er zijn nogal wat jongeren die op de fiets gebruik maken van deze brug. Dit om naar de voetbalvelden van DFO’20 in Kelpen-Oler of naar het middelbaar onderwijs in Horn of Heythuysen te gaan. Dit gebeurt ook voor en na zonsondergang. En de veiligheid speelt dan een rol voor deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers.

Ook recreatieve fietsers maken gebruik van het knooppuntenstelsel over de brug. De dorpsraad wil graag van de inwoners horen, hoe zij aankijken tegen de huidige situatie rondom de Ellbrug. En staat open voor suggesties om deze nog veiliger te maken.

Terugkerend onderwerp

Sinds de oprichting van de dorpsraad in 2007, is verkeersveiligheid een regelmatig terugkerend onderwerp geweest. Denk daarbij aan zwaar vracht- en landbouwverkeer in de Sebastiaan- en Antoniusstraat en de fietsers oversteek op de Roermondseweg – Ittervoorterweg bij Swartbroek.

De dorpsraad hoopt op basis van alle binnenkomende ideeën een constructief gesprek met de gemeente aan te kunnen gaan. En daarbij samen te kijken hoe bepaalde maatregelen kunnen/zullen uitwerken in de praktijk en of ze realistisch en uitvoerbaar zijn. Dit zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Inwoners kunnen suggesties ook aanleveren via het e-mailadres [email protected] 

Meer weten? Kijk op www.dorpsraadell.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie