Eerste wedstrijd in de play-offs Den Helder Suns – BAL

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto van topscorer Alex LaPorta door Jos van Moorsel

De dames van BAL begonnen de play-offs in het noorden. Den Helder is koploper in de competitie en daardoor tegenstander van BAL in de eerste ronde van de play-offs.

Wedstrijdverslag

Den Helder weet goed te scoren in het eerste kwart terwijl de score van BAL enigszins achterblijft. In het tweede kwart herpakken de dames zich echter en weten ze goed terug te komen, waardoor het verschil niet verder oploopt. De ruststand is 35-25.

Na de rust blijft de score bij BAL enigszins achter en worden er veel fouten gemaakt, waardoor Den Helder verder uit kan lopen. De eerste wedstrijd wordt dan ook door hen gewonnen. Eindstand: 74-51 (Q1 18-6, Q2 35-25, Q3 58-40).

Topscoorder deze wedstrijd was Alex LaPorta met 14 punten. Daarnaast pakte ze ook nog 7 rebounds.

Coach Vincent Luiken

Bij de play-offs even een nadere kennismaking met Coach Vincent Luiken. Vincent kwam vorig jaar vanuit het hoge noorden (Groningen) naar het zuiden, wat voor hem even flink omschakelen was. Inmiddels voelt hij zich goed op zijn plek. “BAL is een mooie organisatie en ik ben blij hier te werken.” Naast coach bij de vrouwen is Vincent ook Head Coach bij de U18.

“Bij de vrouwen heeft elke tegenstander wel een paar ervaren dames en wij spelen natuurlijk met jonge meiden. Dat merk je doordat ze soms wisselvallig spelen. In de U18 competitie zijn er ook een aantal dames die eredivisie spelen, net zoals bij ons vrouwenteam. Je ziet dat deze dames zich mooi ontwikkelen door ook in ons vrouwenteam te spelen.

Het coachen en trainen van de damesteams vindt Vincent een mooie, maar zeker ook leuke uitdaging.

Volgende thuiswedstrijd

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 20.00 uur in sporthal Boshoven. Tegenstander is dan wederom Den Helder. De toegang tot deze play-off wedstrijd is gratis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie