Herenboeren nemen kas Neerkeshoof over

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Herenboeren Land van Weert gaan hun assortiment onbespoten groenten uitbreiden door overname van de kas van tuincentrum Neerkeshoof.

De eigenaar van het tuincentrum stopt per 2 juli 2023 met zijn bedrijf. Voor de herenboeren biedt dit een unieke en duurzame kans om de kas, die op een steenworp afstand staat, te kopen en op eigen erf weer op te bouwen.

Een grote, glazen kas biedt veel voordelen. De bruikbare grondoppervlakte van de kas is straks 500 m2 en ook in de hoogte biedt de kas veel ruimte voor de teelt van onbespoten tomaten en komkommers. Naast de verlenging van het groeiseizoen in voor- en najaar, levert de kas straks ook onbespoten mediterrane groenten zoals paprika’s, pepers en aubergines.

Opbouw kas

De glazen kas komt deels op de locatie van de oude varkensstal te staan. De stal is inmiddels gesloopt. De sloop en opbouw van de kas gebeurt door een erkend kassenbouwbedrijf na 2 juli. Hergebruik van een bestaande kas met inrichting past bij de visie van Herenboeren om circulair en duurzaam te werken.

Herenboeren Land van Weert

Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Weert en Nederweert. Wat ze willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. Ze produceren hun eten in eigen omgeving en doen boodschappen op de boerderij. Zo eten ze met de seizoenen mee.

Heb je interesse meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding: https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie