Internationaal Kinderfestival Weert: een viering van culturele diversiteit

Fotograaf: Theo Van de Winkel

Het Internationaal Kinderfestival keert terug naar Weert voor een kleurrijk weekend vol cultuur en entertainment. Op zondag 23 april van 12:00 tot 17:00 uur biedt het Internationaal Kinderfestival Weert alle talenten uit de regio Weert een podiummoment. Kinderen en ouders kunnen genieten van een scala aan activiteiten. De entree is gratis.

Het Munttheater en collegeplein zijn klaar om de bezoekers te verwelkomen voor een dag vol plezier en entertainment voor het hele gezin. De deelnemende artiesten uit verschillende culturen zal het publiek betoveren met hun talenten, terwijl de geuren van heerlijk eten en drinken uit verschillende landen op het Collegeplein de zintuigen prikkelen. Kinderen kunnen zich laten schminken in de meest prachtige kleuren en vormen en daarna lekker uitrazen op de springkussens.

37e editie van het kinderfestival

Op deze bijzondere dag, staan de kinderen centraal en zullen zij het stralende middelpunt zijn van een feestelijk programma. Kinderen van verschillende achtergronden zullen hun talent op het gebied van zang, dans, muziek en theater laten zien, waarmee ze bewijzen dat deze kunstvormen mensen kunnen verbinden.

Er staat een gevarieerd en mooi programma op de planning met optredens van verschillende talentvolle dansgroepen zoals Balletschool Petra, Dansschool Fresh, Deems Dansstudio en DéDé Dance. Naast dansgroepen, zullen er ook sportieve activiteiten plaatsvinden, georganiseerd door Puma Gym.

De Weerter Turkse kinderen, Dansschool FLXN, Sweet April, Rick’s Popband, DZ Company, Desdemona Dance , Rick’s Strijkers en Harpensemble, Dansrijck en Judith’s Dance Point maken het programma compleet in de vorm van theater, gedichten, playback en dans. Mis dit evenement niet en beleef een dag vol plezier en vermaak waarbij iedereen samenkomt om te genieten van het kinderfestival!

Kijk voor het hele programma en meer informatie op de website of de social media kanalen Facebook en Instagram.