Lezing over bijzondere historische relatie tussen Bocholt en Weert

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Bocholt en Weert hebben een bijzondere historische relatie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Om deze relatie nader toe te lichten, zal Drs. Wim Truyen uit Weert op vrijdag 14 april 2023 een lezing geven in bibliotheek De Priool te Bocholt (B). De lezing is georganiseerd door het Davidsfonds Bocholt als onderdeel van de Euregionale kennisuitwisseling.

Tijdens zijn presentatie zal Drs. Truyen, tegen de achtergrond van het Middeleeuws wereldbeeld, ingaan op de geschiedenis van de bijzondere band tussen Bocholt en Weert. De hoofdpersonen in deze relatie zijn de Van Horne-dynastie, en vooral Philips van Horne. Het belooft een interessante en leerzame avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur.

Meer informatie over deze lezing en de mogelijkheid om je aan te melden kun je vinden op bocholt.davidsfonds.be.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie