Math Dirks nieuwe dirigent gemengd koor Creatura

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

De komende uitvoeringen van gemengd koor Creatura staan onder leiding van een veelzijdige dirigent/zanger genaamd Math Dirks.

Math Dirks werd geboren in Sittard in 1962 en studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam. In 1982 behaalde hij in Maastricht de Akte Koordirectie en in 1984 behaalde hij zijn Akte Docerend Musicus, tevens in Maastricht. Ook behaalde hij in dat jaar de akte Opera.

In 1988 sloot hij zijn studie solozang Uitvoerend Musicus cum laude af in Amsterdam en studeerde hij orkestdirectie in Rotterdam. Sinds 1983 was hij full-time actief als oratorium en lied-zanger. Zo heeft hij onder andere 386 keer de Matthaus Passion gezongen, inclusief de beroemde Nederlandse Matteus Passie in de hertaling van Jan Rot. Daarnaast heeft hij radio- en cd-opnames gemaakt voor TROS, VARA, KRO en BBC.

Van jongs af aan had Math Dirks een grote interesse in cabaret en het Nederlandse luisterlied. In 2006 verzorgde hij met de begeleidingsband van Robert Long een programma tijdens diens uitvaart. Ook speelde hij samen met Maurice Hermans een programma rondom liedjes van Toon.

Als koordirigent is hij al actief sinds 1979. Momenteel dirigeert hij naast Creatura ook nog Canto Lirico Heel, La Bonne Espérance Eindhoven, Mannenkoor Sint Remigius Klimmen en Mannenkoor Walram Valkenburg. Het gemengd koor Creatura kijkt uit naar de komende uitvoeringen onder de leiding van deze veelzijdige en ervaren dirigent/zanger.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie