Munttheater presenteert Hip Hop college door Brainpower bij Zuilenkabinet

Fotograaf: Geert Loijen

MC, producer en artiest Brainpower vertelt op 11 mei a.s. in een bijzonder muzikaal theatercollege over de geschiedenis en evolutie van Hip Hop. Het Munttheater heeft voor dit college een speciale locatie uitgezocht, namelijk Het Zuilen Kabinet aan de Houtstraat in Weert.

The Story of HipHop

Aan de hand van vele essentiële fragmenten maakt Brainpower, samen met zijn vj/dj TLM, op geheel eigen wijze het publiek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar cultuur. Dit college behandelt het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres plus het verhaal van iconen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Kendrick Lamar. Brainpower neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.

Brainpower

In zijn carrière van 25 jaar bracht Brainpower (Gertjan Mulder) tot nu toe 96 singles en 10 albums uit, scoorde hij onder meer de monster hit ‘Dansplaat’ en had hij zelfs in Amerika met het nummer ‘All The Same’ een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute Legend in the Game

Theater op unieke locatie

Munttheater koos voor het Zuilenkabinet als locatie, omdat het theater graag laagdrempelig en toegankelijk wil maken voor alle leeftijden en doelgroepen in Weert. ‘’Het Zuilen Kabinet sluit met alle graffiti kunstwerken perfect aan bij het verhaal van Brainpower. Door het om te bouwen naar kleine festivallocatie, beleef je het verhaal en de muziek nog intenser. Een uniek podium om theater op een andere manier aan het (jongere) publiek te presenteren. Dit mag je niet missen!”, aldus Colinda Vergouwen, directeur van het Munttheater.

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 11 mei 2023, 20:15 uur
  • Locatie: Het Zuilen Kabinet te Weert
  • Kaarten: € 24,50 inclusief drankje, via www.munttheater.nl/brainpower