Lex Uiting lanceert debuutalbum tijdens Limburgse tour

Plaats een reactie
Fotograaf: Mitchell Giebels

Met een tour dwars door Limburg lanceert Lex Uiting (36) z’n debuutalbum. Veertien popliedjes in zijn moederstaal: het Limburgs dialect. Het album wordt aan het publiek gepresenteerd tijdens de ‘Debuutalbum tour’ in het najaar.

“Maar”, zegt Lex, “het wordt een show met meezinggarantie! We spelen natuurlijk de nieuwe liedjes, maar de klassiekers zullen zeker niet ontbreken. Het wordt een alderwets feestje.”

Op zaterdag 30 september staat de zanger in de Maaspoort in Venlo (staconcert), zaterdag 21 oktober in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen, vrijdag 3 november volgt de lancering in ECI Cultuurfabriek in Roermond, zondag 12 november is er een middagshow in poppodium de Bosuil in Weert en op zaterdag 18 november wordt de tour afgesloten in Venray tijdens een staconcert in de Schouwburg. Op het album komt uiteraard het liedje waar Lex mee doorbrak in 2017: Nao ’t Zuuje.

Ook het laatste wapenfeit, het duet met Chantal Janzen ‘Letste Leedje’ zal zeker niet ontbreken op de plaat. Lex kan bijna niet wachten om ook alle nieuwe liedjes te laten horen: “Eigenlijk was het de bedoeling om al veel eerder dit debuutalbum uit te brengen, maar Corona zorgde ervoor dat dit keer op keer uitgesteld werd. Maar nu is het tijd om eindelijk ‘Neet Nao Hoés’ en bijvoorbeeld ‘As ’t kôs’ te laten horen aan iedereen.”

Kaarten zijn vanaf zaterdag 22 april om 10:00 uur te koop via lexuiting.nl of via de websites van de venues.

Over Lex Uiting

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows op festivals en in feesttenten. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden, waarna in 2021 een uitverkochte clubtour volgde langs alle poppodia in het zuiden. Al 4 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. En ook al 4 jaar wordt het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de Limburgse 100 van L1 Radio.

In het dagelijks leven werkt Lex als presentator bij RTL4. Ook maakte hij voor BNNVARA de podcast ‘de Tumor Tapes’, die ruim een maand op de hoogste positie in de Spotify Podcast Top 100 stond. Op muziekgebied zong hij begin 2023 samen met Chantal Janzen ‘Letste Leedje’ naar de nummer 1 positie van de landelijke iTunesTop100 en de ViralVideo Top 100 op Youtube.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie