Politie deelt beelden van achtervolging die begint op A2 bij Weert

Foto via: Politie Landelijke Eenheid (Screenshot Youtube)

De Landelijke Eenheid (Dienst Infrastructuur Zuid-Oost) heeft vandaag beelden gedeeld via social media waarop een spectaculaire achtervolging te zien is.

De achtervolging begon op de A2 bij Weert toen agenten een bestelbus wilden controleren tijdens een surveillance. Echter, de bestuurder besloot er vandoor te gaan bij de afrit van de parkeerplaats van het La Place-restaurant.

De politieagenten gaven niet op en gingen opnieuw achter de bestelbus aan, waarbij ze de bestuurder opnieuw verzochten te stoppen ter hoogte van de afrit bij Swartbroek/Kelpen-Oler. De bestuurder negeerde dit verzoek en veroorzaakte daarna verschillende gevaarlijke situaties op de snelweg.

De achtervolging ging verder naar het zuiden en uiteindelijk wist de politie het voertuig tot stilstand te brengen. De bestuurder werd aangehouden en tijdens de doorzoeking van de bestelbus troffen de agenten ruim 150 kilo hennep aan.

De bestuurder werd vervolgens aangeklaagd voor het bezitten en handelen in softdrugs en gevaarlijk rijgedrag (Artikel 5 Wegenverkeersrecht). Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bekijk de video: https://youtu.be/mvyyyA_fojU