Monumentale kloosterpoort gestolen op Ursulinenhof

Op woensdag 19 april 2023 tussen 19:15 uur en 20:30 uur is er een diefstal gepleegd bij het Ursulinenhof, in de volksmond ook bekend als het HEMA-pleintje. De monumentale poort van het voormalige klooster is gestolen (deze poort zie je op de derde foto van dit bericht aan de rechterzijde).

De verdachten zijn met de monumentale poort gevlucht richting de Nieuwe Markt. De politie roept getuigen op zich te melden als ze iets hebben gezien of gehoord dat kan bijdragen aan het onderzoek.

De politie heeft een signalement van de verdachten vrijgegeven. Persoon 1 is blank, tussen de 1.70/1.80 lang, heeft stoppelhaar en droeg een rode jas, zwarte broek en zwart-witte sneakers. Persoon 2 is ook blank, ongeveer 1.90 lang, heeft stoppelhaar en droeg een geheel grijs trainingspak en sneakers.

De politie vraagt of mensen mogelijk iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Ursulinenhof op woensdagavond 19 april tussen 19:15 uur en 20:30 uur. Ook vraagt de politie of mensen camerabeelden, foto’s of andere informatie hebben die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek.

Als u informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Verwijs naar zaaknummer 2023060408. Alle informatie is welkom, ook als u denkt dat het misschien niet belangrijk is. Als je anoniem informatie wil doorgeven, kun je bellen met Meld Misdaad Anoniem, op het gratis nummer 0800-7000.