‘Prinses Beatrix’ op Levende Standbeeldenfestival in Thorn

Eerste Pinksterdag: Limburgs Kampioenschap.

Fotograaf: Peter Rommers

Thorn – Tijdens de dertiende editie van Levende Standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn zullen voor het eerst ook échte beelden te zien zijn. Kunstenaars Maarten Vaessen en Jac. Linssen tonen meerdere werken op een centrale plek in het festivalgebied: achter restaurant Hofferkeukens. Linssen zal daarbij ook een bronzen beeltenis van Beatrix meenemen.

Eerste Pinksterdag

Eerste Pinksterdag is traditioneel de dag dat in het Witte Stadje het Levende Standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn wordt gehouden. Vele ‘living statues’ sieren dan de historische straten van het pittoreske stadje. Het festival is tevens het Open Limburgs Kampioenschap. Elk jaar ziet u weer de mooiste creaties die u gegarandeerd nooit eerder heeft gezien in het Witte Stadje.

Noteer daarom alvast in de agenda: zondag 28 mei van 12.30 tot 16.30 uur.

Laat je verrassen

Zoals altijd zullen bezoekers verrast worden door creativiteit en kwaliteit. Levende en échte beelden die staan opgesteld in het perfecte decor: de pittoreske straatjes van het Witte Stadje aan de Maas. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als er een muntje in het bakje wordt gegooid bij een van de standbeelden.

Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. In een later bericht zal de organisatie een tipje van de sluier oplichten over de deelnemers van 2023.

Informatie

ToonBeeld Thorn begint zondag 28 mei om 12.30 uur. Toegang kost 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen. Meer informatie vindt u op www.toonbeeldthorn.nl. Informatie over de makers van de échte beelden vind je op www.jaclinssen.nl en www.maartenijzerkunst.be .

Bezoekers wordt verzocht om – indien mogelijk – met de fiets te komen. Enkele Thornse verenigingen bieden tegen een kleine vergoeding bewaakte fietsenstalling aan. Kom je met de auto, kijk dan op de website voor parkeertips.