Herdenkingswanden bij Hornehoof onthuld

Plaats een reactie

In Woonzorgcentrum Hornehoof zijn vrijdag twee herdenkingswanden onthuld. Op de afdelingen Somatiek en PG zijn twee plekken gerealiseerd waar bewoners hun overleden dierbaren kunnen herdenken.

Op de twee wanden staan foto’s van herkenbare Weerter plekken; de IJzeren Man en het Verliefde Laantje. De dames Van Tol en Van Diepen hadden de eer door het neerzetten van twee kaarsen de herdenkingsplekken te openen.

Driedimensionaal

De herdenkingswanden zijn driedimensionaal aangekleed. Dat wil zeggen dat voor de foto’s bomen met takken geplaatst zijn. Daarop zitten troostvogels. Ook zijn er vogelgeluiden te horen. Verder zijn op iedere foto de laatste vier regels uit het gedicht ‘Troostvogel’ van Drs.P. te lezen.

Herdenkingsbomen

Het is de bedoeling dat bij de herdenkingswanden overleden bewoners, familieleden of andere bekenden herdacht gaan worden. Bij iedere foto staat een bankje waar dat in alle rust kan gebeuren. Naast iedere bank staat ook een gedenkboom. Als iemand overlijdt wordt daarin een houten vogeltje met zijn of haar naam en de sterfdatum opgehangen.

Met dank aan

De realisatie van de herdenkingswanden kostten bijna €4.000. Dit bedrag is bijeengebracht door de Vrienden van Hornehoof. Met het project Hartenwens laten zij wensen van bewoners van Hornehoof in vervulling gaan.

In deze video nemen we een kijkje bij de herdenkingswanden. Inge Walgreen, geestelijk verzorger van Land van Horne waartoe Hornehoof behoort, vertelt ons meer over de gedachte achter deze bijzondere plekken in het woonzorgcentrum: https://youtu.be/vDD7bxriBwU.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie