Truckrun in Weert kan doorgaan na nemen van maatregelen

Stichting Truckrun Weert kondigt aan dat de jaarlijkse Truckrun Weert zal plaatsvinden op zondag 3 september. Na een periode van onzekerheid in verband met een eerder Truckrun-incident in Enschede is het bestuur verheugd om het evenement te kunnen organiseren.

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, heeft het bestuur van de Stichting Truckrun Weert enkele maatregelen genomen. De reden hiervoor is dat het nog niet precies duidelijk is wie verantwoordelijk is als er tijdens de rit iets gebeurt met bijvoorbeeld een begeleider die op het bed van de truck zit.

Het bestuur van de stichting heeft aangekondigd dat bijrijders alleen een begeleider mogen meenemen als het strikt noodzakelijk is. Daarnaast wordt aan transportbedrijven gevraagd om zoveel mogelijk trucks met minimaal 3 zitplaatsen in te zetten, zoals vuilniswagens en verhuiswagens, om meer mensen op een veilige en verantwoorde manier te laten deelnemen. Het is ook ten strengste verboden dat personen op het bed gaan zitten zonder een goedgekeurde gordel en een verzekering daarvoor.

Het bestuur zal hierop nauwlettend toezien en zal een speciale bus inzetten waar eventuele bijrijders en hun begeleiding mee kunnen rijden. De inschrijving voor bijrijders begint op zaterdag 6 mei om 09.00 uur en de inschrijving voor chauffeurs op zaterdag 13 mei om 09.00 uur. De stichting is ook begonnen met het werven van verkeersregelaars, vrijwilligers en sponsoren.

Het bestuur van de Stichting Truckrun Weert is enthousiast om de jaarlijkse Truckrun Weert te organiseren en kijkt uit naar een geweldige dag.

Meer informatie: www.truckrunweert.nl