Onduidelijkheid over Truckrun Weert

Foto via Depositphotos (nd3000)

Het is de laatste tijd schering en inslag in het land: de ene na de andere truckrun wordt afgelast. Reden hiervoor is een incident dat vorig jaar in Enschede plaatsvond. Of de truckrun in Weert dit jaar doorgaat, is om diezelfde reden nog onbekend. Dat meldt de organisatie via Facebook.

Incident

Het is gebruikelijk dat de gehandicapte passagiers tijdens de trucktrun plaatsnemen op de passagiersstoel van de vrachtwagen, terwijl hun begeleiders het bed achterin de cabine gebruiken. Dat was ook het geval in Enschede, waar het vorig jaar misging. Een begeleidster gleed tijdens een remactie van het bed af en kwam met haar hoofd op het dashboard van de vrachtwagen terecht.

Aansprakelijkheid

Tot op heden is het niet precies duidelijk wie verantwoordelijk is voor dit soort situaties. Als gevolg van het incident en de claim van de letselschadeadvocaat die hier een zaak van heeft gemaakt hebben diverse verzekeraars hun polissen echter al aangescherpt. Ondertussen heersen er nog veel vragen rondom het risico op dergelijke incidenten en de aansprakelijkheid die ermee gepaard gaat.

Truckrun

Het bestuur van de truckrun in Weert volgt deze ontwikkelingen op de voet, maar kan op dit moment nog niet beslissen of de truckrun dit jaar wel of niet doorgaat.