Veldeke Wieërt brengt nieuw dialectwoordenboek uit

Algemeen Dialect Weert Reageer 1 min. leestijd

Veldeke Wieërt heeft ter ere van hun 9e lustrum een indrukwekkend boekwerk uitgebracht genaamd “Nog neet uutgekaldj”.

Na jaren van verzamelen en bewerken heeft samensteller Jan Feijen bijna 600 pagina’s gevuld met de grote dialectwoordenschat van de Weertlandse dialecten (Weert, Nederweert, Ospel). Het boek bevat een alfabetische lijst met vertalingen, vervoegingen, verkleinwoorden en meer, inclusief een omgekeerde lijst Nederlands-Weertlands. De spelling wordt beschreven in de inleiding.

Het boek is een must-have voor elk Weerter gezin en kost €39,50 in de winkel. Bij voorinschrijving is het boek tot Hemelvaartsdag (18 mei) te bestellen voor de gereduceerde prijs van €34,50.

Na betaling op IBAN-rekening NL53RABO0156914352 en het seperaat doorgeven van de NAW-gegevens, ontvang je een tegoedbon waarmee het boek kan worden afgehaald bij de feestelijke presentatie op 1 juli in Keenter Hart.

Adresgegevens en het gewenste aantal kun je doorgeven via e-mail naar [email protected] of per post naar Veldeke Wieërt, Beatrixlaan 52, 6006 AK Weert. Print de bestelbon voor bestelling per post: https://iwdg.nl/43PEoLL (PDF).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie