Weerterlandprijs podium voor inspirerende én startende ondernemers

Algemeen Nederweert Regio Weert Reageer 4 min. leestijd
Foto via Weerterlandprijs

Op 24 oktober 2023 zal, na vier succesvolle eerdere edities, voor de vijfde keer de Weerterlandprijs uitgereikt worden aan een van de succesvolle, onderscheidende en ondernemende bedrijven die Nederweert en Weert rijk zijn. 

De organisatie gaat dit jaar wederom een podium bieden aan zowel startende als gevestigde ondernemers in het Weerterland. De eerste editie dateert alweer uit 2014 en werd toen gewonnen door geitenmelkerij van Summeren uit Stramproy. De laatste editie van 2021 werd gewonnen door Medicura uit Nederweert (Weerterlandprijs) en Digibende uit Kelpen-Oler (RABO verbindingsprijs). De winnaars van de prijzen zijn tot op de dag van vandaag zeer enthousiast over het podium en de kansen en mogelijkheden die de prijs hen geboden heeft. Op dinsdag 24 oktober 2023 wordt de Weerterlandprijs voor de vijfde keer uitgereikt.

Trots ondernemen in het Weerterland

Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is de Weerterland ondernemers en de regio in de schijnwerpers te zetten, te verbinden en versterken. De ondernemersprijs wordt inmiddels breed gesteund door de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne organiseert wederom de feestelijke finaleavond in het Munttheater.

De Weerter Belofte

Ook dit jaar kunnen startende ondernemers een plek in de spotlight verdienen. Onder de naam “De Belofte van het Weerterland” biedt de organisatie drie jonge ondernemers het podium om zich aan de regio voor te stellen. Regionale bedrijven die mee willen doen kunnen via een pitch een groep ondernemers ervan overtuigen dat zij deze plek op het podium verdienen.

Meer dan de eer

Meedoen aan de Weerterlandprijs heeft een grote impact op een bedrijf. Winnaars van eerdere edities vertellen dat het hen wel energie heeft gekost, maar dat het nóg veel meer heeft opgeleverd. Winnaar van de ondernemersprijs 2021, Dick van Aggel, kijkt er met plezier op terug. “We vonden het een eer om mee te doen en zijn natuurlijk heel blij met de overwinning. Het heeft ons bedrijf nog meer op de kaart gezet en het is een mooie erkenning voor ons personeel en onszelf dat we goed bezig zijn.” Dick voegt hier nog aan toe; “Ik wil andere ondernemers sterk aanbevelen om mee te doen. Het heeft ons heel veel gebracht. Onze mensen en wij zijn zeer trots op de prijs en ons bedrijf.” 

Rabobank verbindingsprijs

Ook deze editie heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. De Rabobank verbindingsprijs werd in 2021 gewonnen door Digibende gevestigd in Kelpen-Oler. Het bedrijf biedt een unieke leer- en ontwikkelplek voor jonge talenten tussen de 12 en 28 jaar op het gebied van ICT, technologie en creativiteit.

Start nominatie Weerterlandprijs 2023

Ken jij ondernemende bedrijven die de Weerterlandprijs of De belofte van het Weerterland 2023 verdienen? Bedrijven waar de regio trots op mag zijn en die extra onder de aandacht gebracht mogen worden? Ben jij ondernemer en heb je interesse om deel te nemen aan dit evenement? Kijk dan snel op www.weerterlandprijs.nl voor informatie en nominatie. Inschrijven kan tot 1 juli aanstaande.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie