Jan Linders in Weert wordt Plus supermarkt

Algemeen Economie Weert Winkelen 14 reacties 3 min. leestijd

Update – Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules. De Jan Linders in Weert wordt omgebouwd naar een Plus supermarkt.

Voor de winkels die geen onderdeel worden van de nieuwe franchiseonderneming heeft Jan Linders een nieuwe eigenaar gevonden. De meeste winkels worden verkocht aan Jumbo Supermarkten (Bunde, Gennep, Horst, Mill, Lent en Valkenburg) en PLUS (Boxmeer, Klimmen en Weert). ALDI neemt de winkel in Venlo over. De medewerkers van de verkochte winkels komen in dienst bij de kopende partijen. 

Naar verwachting worden alle supermarkten voor het einde van het jaar omgebouwd naar de nieuwe formules. Tot die tijd verandert er niets en blijven deze open onder de vlag van Jan Linders. De verkoop van de winkels is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden, van goedkeuring van de mededingingsautoriteit en van voltooiing van de voorgenomen samenwerking met Albert Heijn. De medewerkers van de winkels zijn geïnformeerd over de voorgenomen verkoop.

Ferry Moolenschot, CEO van Jan Linders, zegt hierover: “We zijn voor deze winkels op zoek gegaan naar nieuwe eigenaren die onze medewerkers een goede toekomst kunnen bieden. Die hebben we nu gevonden en ik heb er alle vertrouwen in dat zij bij deze formules goed terechtkomen. We zorgen samen met de nieuwe eigenaren voor een soepele overdracht.”

Geen Nettorama

In februari werd bekend dat ook Nettorama interesse had in een aantal Jan Linders supermarkten, maar dat gaat uiteindelijk niet door.

Peiling

Via een peiling op WdG gaf een meerderheid van de bezoekers van dit platform aan graag een Plus supermarkt in Weert te zien. Deze wens komt nu dus uit. Plus heeft reeds een distributiecentrum in Ittervoort en een supermarkt in Budel-Schoot.

Update: De veel gestelde vraag: wat gebeurt met met Jan Linders in Ittervoort? Die gaat over op de Albert Heijn formule.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties