Wethouders van Roermond komen in Weert inspiratie opdoen

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Marianne Smitsmans (wethouder Roermond)

Hofje Het Genietschap in Weert is een woonconcept dat anderen kunnen navolgen. Het hofje heeft reeds nationale tv-aandacht gekregen en deze week zijn twee wethouders van de gemeente Roermond op de koffie geweest.

De bewoners van het hofje streven naar “naoberschap”, wat betekent dat ze een kleine gemeenschap vormen waarin ze elkaar helpen wanneer dat nodig is, samen activiteiten ondernemen en elkaar een beetje in de gaten houden.

Het leven in Hofje Het Genietschap is aangenaam en heeft al geleid tot waardevolle vriendschappen. Het hofje heeft tien levensloopbestendige woningen en een extra woning die dient als gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Deze vorm van wonen willen ze ook in Roermond gaan toepassen.

Deze week brachten de wethouders van Roermond, Jos van Rey en Marianne Smitsmans, een bezoek aan het hofje in Weert om zich te laten inspireren door het succesvolle woonconcept. Er werden verschillende gesprekken gevoerd die de wethouders enthousiast maakten.

“Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners, Wonen Limburg en gemeente Weert. Initiatiefnemers van het eerste uur, Trudy Habets, Chantal Saes en Willy van Diest vertelden over hun ervaringen. Ook in de gemeente Roermond gaan we projecten als bijvoorbeeld een knarrenhofje realiseren. Met dit bezoek zijn de eerste stappen gezet.”, aldus wethouder Smitsmans uit Roermond.

Het bezoek uit Roermond is tevens een prachtig voorbeeld van regionale ‘naoberschap’, waarbij het zinvol is om met de buren te socializen en met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie. Dit kan waardevolle inzichten opleveren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie