Mensen in de rij voor boek ‘Stramproy Namen en Bijnamen’

Plaats een reactie

Op zaterdag vond in Gemeenschapshuis De Zaal in Stramproy de officiële presentatie plaats van het boek ‘Stramproy Namen en Bijnamen’. De presentatie trok veel belangstellenden. Onder hen waren o.a. de wethouder van cultuur, Suzanne Winters en de burgemeester van Weert, Raymond Vlecken, die de eerste exemplaren in ontvangst namen.

Het boek, dat maar liefst 618 pagina’s telt en vol staat met foto’s van gezinnen, huizen en kwartierstaten, is het resultaat van een enorme klus. Ad Maes en Bèr Geelen hebben voor de samenstelling van het boek gebruik gemaakt van een adressenlijst uit 1954. Ook Stichting De Aldenborgh heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het unieke werk.

De moeite die de mensen namen om het dikke boek op te halen werd beloond met een spannende anekdote van burgemeester Vlecken: “Ik een groot geheim verklappen. Tegenwoordig worden burgemeesters nagetrokken of ze geen antecedenten hebben. Ik zal eerlijk bekennen, ik heb antecedenten. Maar die zitten bij mijn voorvaders want die waren van de Bokkenrijders en één van Vlecken is opgehangen ergens in de buurt van Heerlen.”

Na enkele korte toespraken konden de aanwezigen hun bestelde boek ophalen of aanschaffen. De resterende exemplaren zijn vanaf maandag 3 april alleen nog verkrijgbaar bij drogisterij Aendekerk, gevestigd op Kerkplein 12 te Stramproy. Wees er snel bij en haal jouw exemplaar van dit bijzondere boek op voordat het te laat is!

Bekijk een video van de presentatie: https://youtu.be/2y0XTIwDZIo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie