Alsnog bomenkap nodig voor aanleg riolering in de wijk Graswinkel

In Weert-Zuid wordt momenteel een grote afvoerleiding voor regenwater aangelegd vanuit de wijk Moesel naar de Graswinkel. Deze afvoerleiding heeft een diameter van 1,2 meter en zal uitmonden in de vijver in de wijk Graswinkel.

Om de aanwezige bomen zoveel mogelijk te ontzien, is er besloten om de afvoerleiding onder het fietspad aan te leggen. Dit betekent wel dat het fietspad moet worden opgebroken en dat de lichtmasten afgekoppeld moeten worden.

Te veel schade

In eerste instantie was het de bedoeling dat alle bomen konden worden gehandhaafd, maar helaas bleek dit niet mogelijk te zijn. Een aantal bomen moet alsnog worden verwijderd omdat ze anders te veel schade zouden oplopen door de graafwerkzaamheden. Dit hebben de aannemers vrijdag bekend gemaakt. Momenteel zijn circa 15 bomen voorzien van een markering.

Geen kapvergunning nodig

Voor de kap van deze bomen is geen kapvergunning nodig, maar kon worden volstaan met een kapmelding, zo lichten de aannemers toe in de BouwApp. Buurtbewoners zijn hier in eerste instantie niet van op de hoogte gesteld omdat een kapmelding niet gepubliceerd wordt. Dit kan voor hen als een onaangename verrassing komen en vragen oproepen.

Herstel

Na de werkzaamheden wordt het fietspad opnieuw aangelegd en worden er nieuwe bomen aangeplant.