Gezellig jubileumfeest op Laar

Laar vierde dit weekend het jubileumfeest van de kapel en de kerk. De kapel bestaat namelijk 500 jaar en de kerk is al 75 jaar een belangrijk onderdeel van het dorp. Zondag 7 mei was er een speciale heilige mis waarbij de Zangvereniging Laar zorgde voor muzikale begeleiding.

Na de mis was er voor alle kerkgangers een uitgebreide lunch met broodjes, koffie en vlaai. Vervolgens werd er feestgevierd met muziek en koetsen die af- en aanreden tussen de kerk en de kapel. In de kapel werd een film vertoond over de geschiedenis van de kapel en de kerk. Gasten konden na de vertoning met de paardenkoets terugkeren naar het feest op de schans.

Tijdens het feest was er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten met (vroegere) dorpsgenoten. Tijdens het feest werd ook de nieuwe koning van Schutterij St. Sebastianus Laar, Daniek Moonen, ingezegend.

Het was een geslaagd feest waarbij de geschiedenis van de kapel en de kerk op een mooie manier werd herdacht.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel