Brandweer helpt gestrande ambulance uit het mulle zand

Vanochtend kregen de hulpdiensten een melding van een onwelwording in het IJzeren Man gebied in Weert. Tijdens een buitentraining was een persoon plotseling onwel geworden, wat resulteerde in een reanimatiemelding. Twee ambulances werden met spoed ter plaatse gestuurd, maar één van hen strandde in het mulle zand.

Terwijl het slachtoffer door het medische team gestabiliseerd werd, werd er actie ondernomen om de gestrande ambulance uit het zand te trekken. De brandweer werd opgeroepen en een tankautospuit werd ter plaatse gestuurd. Met behulp van stevige bevestigingsmaterialen wisten de hulpverleners de ambulance aan de brandweerwagen vast te maken.

Dankzij de gecoördineerde inspanningen van de hulpdiensten kon de vastzittende ambulance snel en veilig uit het zand worden getrokken. Na het succesvolle herstel van de ambulance kon deze terugkeren naar de post. Ondertussen werd het slachtoffer met de andere ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar verdere medische zorg kon worden verleend.