Brandweer Stramproy wint landelijke vaardigheidstoets brandbestrijding

De brandweer van Stramproy heeft afgelopen weekend een indrukwekkende prestatie geleverd door de eerste plaats te behalen tijdens een landelijke vaardigheidstoets in Sprang-Capelle. In de klasse brandbestrijding lieten ze hun ‘con-collega’s’ achter zich en toonden ze opnieuw hun bekwaamheid en professionaliteit.

Jaarlijks organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) vaardigheidstoetsen in verschillende klassen door heel Nederland. De deelnemende korpsen worden geconfronteerd met realistische scenario’s die praktijksituaties nabootsen. Het tegenspel wordt verzorgd door andere hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en (lotus)slachtoffers, waardoor de vaardigheidstoetsen een uitdagende ervaring zijn.

Het brandweerteam van Stramproy nam het op tegen korpsen uit diverse plaatsen, zoals Waalwijk, Werkendam, Lomm en Haamstede. Met hun uitmuntende prestaties wisten ze de concurrentie te overtreffen en hun suprematie te bewijzen.

Met deze overwinning plaatst de brandweer van Stramproy zich voor de volgende ronde, die op 10 juni zal plaatsvinden in Zwijndrecht. Opvallend genoeg is het korps uit Stramproy het enige overgebleven Limburgse team in de klasse brandbestrijding, wat hun uitzonderlijke bekwaamheid onderstreept.

De brandweer van Stramproy heeft al bewezen tot de beste korpsen van Nederland te behoren. Vorig jaar bereikten ze de finale, en dit jaar laten ze opnieuw zien dat ze tot de top van het landelijke brandweerwezen behoren.

Andere korpsen in de regio

Naast Stramproy doet ook de brandweer van Budel het uitstekend in de landelijke competitie. Het team van Budel behaalde onlangs de derde plaats in de klasse 112. Ook zij zijn door naar de volgende ronde.

De post Ittervoort mocht afgelopen weekend een wedstrijddag organiseren. Dit deden ze o.a. in Thorn.