Brandweer Stramproy in finale landelijke brandweerwedstrijd

112 Algemeen Dorpen Stramproy Reageer 1 min. leestijd
Foto via Brandweer Stramproy

De brandweer van Stramproy heeft afgelopen zaterdag de landelijke finale brandweerwedstrijden bereikt in de klasse TS-HD. De wedstrijden worden georganiseerd ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité). Het ABWC bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen.

Brandweer Stramproy behoort nu al tot één van de beste korpsen van Nederland. Op 17 september mogen de Roojer brandweerlieden in Kootwijkerbroek strijden tegen o.a. Bergen op Zoom, Geldermalsen, Volendam en Wieringerwerf.

In de klasse TS-HD worden (brand)scenario’s uitgezet in objecten met één of meerdere bouwlagen. Dit kunnen zijn woonhuizen, werkplaatsen, fabrieken, enz. Ook kunnen andere objecten zoals vaartuigen, voertuigen, tankwagens, enz. worden gebruikt. De bluswerkzaamheden kunnen worden uitgebreid met reddings-, lichte hulpverlenings- en/of bergingswerkzaamheden.

Je kan de brandweer van Stramproy volgen via Facebook: https://www.facebook.com/brandweerpoststramproy

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie