EGOpop 2023: vertrouwd als altijd, maar toch vernieuwd

Algemeen Peel en Maas Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via Stichting EGOpop

Egchel – Een echt festivalgevoel met veel podia, verschillende stijlen en een sfeer die je meteen naar Woodstock, Jera On Air en Lowlands brengt. Dat is wat de bezoekers van EGOpop dit jaar kunnen verwachten.

De organisatie heeft extra aandacht besteed aan de sfeer en aankleding van het terrein. Dat maakt EGOpop als een soort mini-Lowlands, met heerlijk eten, geweldige muziek, een vleugje gekkigheid en bovenal een gezellige sfeer.

Bands

Geen grote namen voor veel geld dit keer. De focus ligt meer dan ooit op lokale artiesten afgewisseld met bandjes die met hun unieke sound een eigen sfeer kunnen brengen. De genieters in het gras, feestbeesten, grindcore-meezingers, speciaalbierdrinkers en liefhebbers van het Venloos dialect; allemaal komen ze aan hun trekken dit jaar.

Lokale helden als Sjloetingstied, Rolling Rockers, Noize, Sir Bash en een rits aan talentvolle dj’s komen voorbij. Maar ook het afscheidsconcert van Cliteater, één van de weinige optredens van Neet oét Lottum in hun reünietour, de Latijnse sfeer bij La Regadera en de moderne hits die door de Hillbilly Moonshiners ondergedompeld zijn in de moonshine. Kijk voor een overzicht van alle bands op de website.

Podia

De grotere namen geven acte de présence op de Mainstage, een speciaalbiertje drinken kan bij de Plop-Up Bar van restaurant De Zoes, talent aanschouwen is mogelijk bij de Talentfactory, old school rocken is bij de Metrostage het credo, helemaal losgaan in het opblaasvarken bij de Party Pig en alle optredens die nergens onder vallen zijn dit jaar ingedeeld bij de Vuig & Ruig bar. Wat er precies verwacht kan worden bij een podium en welke optredens waar en hoe laat plaatsvinden, is eveneens op de website te vinden.

Historie

Het grootste festival van Peel en Maas moest een paar jaar wachten tot deze editie vanwege corona. Gelukkig heeft de organisatie alles onder controle gekregen en kan de wei aan de Horsten weer ouderwets omgetoverd worden tot festivalterrein.

EGOpop ieder jaar organiseren was wat veel, dus werd er eerder al gekozen om het festival eens per twee jaar te laten plaatsvinden. Eigenlijk zou in 2020 al de dertiende editie plaatsvinden, maar door corona kon deze ook een jaar later niet doorgaan. Aangezien de lokale horeca net weer open was in 2022 werd besloten nog een jaartje te wachten om zo de kroegen geen inkomsten te ontnemen.

Na 19 jaar is EGOpop niet meer weg te denken uit Egchel. Het festival bestaat sinds 2004, wat betekent dat jongeren die nog niet geboren waren bij de eerste editie dit jaar voor het eerst alcohol mogen drinken. Een mijlpaal om te koesteren.

Ga voor meer informatie en het programma naar de website www.egopop.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie