Flinke schade na botsing op Ringbaan-Zuid

Donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Ringbaan-Zuid in Weert. Het incident vond plaats toen een auto de Ringbaan-Zuid wilde oprijden vanuit de Keentersteeg.

Volgens getuigen stopte een auto die uit de richting van de Laurenburg kwam om de groene auto voorrang te verlenen. Terwijl de groene auto de weg opreed, naderde er echter een zwarte auto vanuit de richting van de verkeerslichten bij de Maaseikerweg.

De bestuurder van de zwarte auto slaagde er niet in op tijd te remmen en botste tegen de zijkant van de groene auto. De klap veroorzaakte aanzienlijke schade aan beide voertuigen.

De bestuurder van de groene auto werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier kwam er zonder lichamelijke verwondingen vanaf. De inzittenden van de zwarte auto kwamen met de schrik vrij.

Na het ongeval werden beide beschadigde voertuigen afgesleept door een bergingsbedrijf. De Ringbaan-Zuid was gedurende de afhandeling van het ongeval deels afgesloten voor het verkeer, wat enige verkeershinder veroorzaakte.