Pakketbus veroorzaakt kettingbotsing op Roermondseweg

Op de Roermondseweg in Weert vond donderdag rond 17.00 uur een kettingbotsing plaats, waarbij vijf voertuigen betrokken waren. Het ongeval gebeurde in de richting van het centrum naar de Ringbaan-Oost.

De aanrijding begon toen een pakketbus achterop zijn voorganger botste, waardoor een harmonica-effect ontstond. Hierdoor raakten in totaal vier personenauto’s en de pakketbus betrokken bij de botsing. Omstanders stopten vervolgens om eerste hulp te verlenen en het verkeer in goede banen te leiden.

Twee ambulances

Bij het ongeval raakten meerdere mensen gewond en klaagden over lichamelijke klachten. Twee ambulances werden ter plaatse gestuurd om de betrokkenen medisch te onderzoeken. Minstens één persoon moest naar het ziekenhuis worden overgebracht voor verdere behandeling.

Verkeershinder

Vanwege de ernst van de botsing werd de Roermondseweg afgesloten tussen de Onzelievevrouwenstraat en Ringbaan-Oost. Dit zorgde voor aanzienlijke verkeershinder, aangezien het incident plaatsvond tijdens de spitsuren. Sommige automobilisten probeerden het ongeval te omzeilen door het fietspad te gebruiken, maar de politie was daar niet van gecharmeerd en handhaafde de verkeersregels.

Om de beschadigde voertuigen te bergen, werd een bergingsbedrijf ingeschakeld.