Herdenking op 4 mei in Weert, Stramproy en Altweerterheide

Plaats een reactie

Samen herdenken we op 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties erna. Op deze dag hangen we in Nederland de vlag de hele dag halfstok, als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Ook vinden er in de gemeente Weert meerdere herdenkingsbijeenkomsten plaats: in Weert, Stramproy en Altweerterheide. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Herdenkingsbijeenkomst Weert

In Weert is de herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel (aan de Molenpoort). De herdenking begint om 19.15 uur. De muziek wordt dit jaar verzorgd door het Dutch Canadian Choir of Calgary, een Canadees koor dat ook in 2015 te gast was in Weert. Burgemeester Raymond Vlecken legt namens de gemeente Weert een krans bij de herdenking. Na afloop van de plechtigheid ben je van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie in het Munttheater aan het Collegeplein.

Wil je een krans (met een maximale doorsnede van 80 cm) of bloemen/een bloemstuk leggen? Geef dan van tevoren je naam/organisatie door aan het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert via [email protected]. De krans of het bloemstuk kun je op 4 mei tussen 16.30 en 17.00 uur (laten) bezorgen bij de Rumolduskapel.

Herdenkingsbijeenkomst Stramproy

In Stramproy wordt gestart met een Heilige Mis om 19.00 uur. Daarna volgt een stille tocht naar het monument voor gevallenen op het Herdenkingsplantsoen (aan de Prinses Beatrixstraat). Om 19.40 uur start daar de herdenkingsceremonie. Het programma wordt dit jaar weer mede verzorgd door kinderen van beide basisscholen uit Stramproy. Ook is er begeleiding door leden van beide schutterijen uit Stramproy en zangkoor Da Capo. Namens de gemeente Weert legt wethouder Martijn van den Heuvel een krans bij het herdenkingsmonument.

Herdenkingsbijeenkomst Altweerterheide

In Altweerterheide is de herdenkingsbijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Bocholterweg. De bijeenkomst start om 19.20 uur bij het monument. De gedachten gaan speciaal uit naar de bemanningsleden van de twee vliegtuigen die in 1944 met elkaar crashten boven Altweerterheide. Leerlingen van basisschool St. Jozef dragen gedichten voor. Wethouder Michèle Ferrière legt namens de gemeente Weert een krans bij het monument.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie