Jack Stroek ontvangt gouden fluit voor 40 jaar scheidsrechteren

Zaterdag 13 mei is Jack Stroek gehuldigd voor 40-jarig jubileum als handbalscheidrechter. Uit handen van Huub Gubbels (Nederlandse Handbal Verbond) ontving Jack een gouden fluit.  

Jack fluit al 40 jaar met veel passie en plezier handbalwedstrijden in heel Nederland maar met name in Midden- en Noord-Limburg. Hij heeft naar eigen zeggen zo’n 2000 wedstrijden gefloten in het handbal. Toch is Weertenaar Jack Stroek (66) het na veertig jaar nog lang niet moe.  

Handbalvereniging Rapiditas is al jaren heel blij met zijn inzet als scheidsrechter. Tussen de wedstrijd van de Heren 1A en Heren 1, is uitgebreid tijd genomen om Jack te huldigen en te feliciteren. Bestuurslid Ralf Baten: “Wij zijn blij enorme blij met zijn inzet. We waarderen het dat hij nog steeds door wil gaan. Het tekort aan scheidsrechters is een landelijk probleem maar Jack is een mooi voorbeeld voor de jeugd én hij helpt ook een nieuwe generatie klaar te stomen voor het fluiten van handbalwedstrijden.” 

Na 40 jaar scheidsrechteren, bijna 2.000 wedstrijden en een gouden fluit, kan Stroek terugkijken op een mooie carrière. Wanneer gaat die eindigen? „Het is voor mij nog geen tijd om te stoppen”, aldus Jack. “Zeker niet. Al fluit ik liever ’s ochtends om elf uur, dan zondagmiddag om vijf uur. De motivatie is er altijd nog. Rapiditas is hele goede vereniging, waar het allemaal goed in elkaar zit. Ik wil bij de club jongeren motiveren dat handbalscheidsrechter zijn toch echt een leuk vak is.”