Jerrycans gedumpt op Wessemerdijk bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Zondag omstreeks 19:40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een melding van een afvaldumping op de Wessemerdijk in Kelpen-Oler.

Een oplettende fietser had twee blauwe jerrycans in de berm zien liggen en vermoedde dat er mogelijk gevaarlijke stoffen aanwezig waren. Als gevolg hiervan werden zowel de brandweer als de politie ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst van de brandweer werd er direct een onderzoek ingesteld naar de inhoud van de jerrycans. Gelukkig bleek al snel dat er geen gevaarlijke situatie was ontstaan. De brandweerlieden hebben de jerrycans rechtop gezet om verdere verspreiding van eventuele inhoud te voorkomen.

Om de jerrycans te verwijderen, is een aannemer ingeschakeld. Zij zullen ervoor zorgen dat de jerrycans en het bijbehorende afval op een veilige manier worden afgevoerd. De exacte inhoud van de jerrycans is op dit moment nog niet bekend.