Kinderen strijden in Weert om winst in lokale finale NK Stoepranden

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Ook Weert doet mee met de lokale voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, een initiatief van Jantje Beton. Kinderen in heel Nederland worden uitgedaagd om het leuke en actieve balspel met elkaar te spelen. De lokale finale en voorrondes worden in Weert georganiseerd door Punt Welzijn. Punt Welzijn en Jantje Beton willen op deze manier spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten stimuleren. 

Gouden ticket

Jaarlijks doen zo’n 20.000 kinderen in heel Nederland mee aan de voorrondes. Hierin strijden de kinderen om een gouden ticket, waarmee ze zich kwalificeren voor de landelijke finale in Den Haag op 17 september 2023. Daar wordt gespeeld in twee categorieën: 6–10 jaar en 11-14 jaar. Wil jij zo’n gouden ticket bemachtigen? Doe dan mee aan één van de drie voorrondes en plaats je voor de lokale finale op het Cruyff Court in Weert.

Lokale voorrondes

De drie lokale voorrondes vinden plaats op woensdagmiddagen van 15.00 tot 16.30 uur. De data en locaties zijn:

  • 17 mei in Stramproy op het grasveld voor de school (Parklaan 24, Stramproy);
  • 24 mei in de wijk Graswinkel op het grasveld voor de school (Graswinkellaan 9, Weert);
  • 31 mei in de wijk Molenakker in het Molenakkerpark (Weert).

Je kunt je aanmelden door je naam, leeftijd en locatie te mailen naar [email protected] of je loopt op de dag zelf met je vrienden en vriendinnen langs en schrijft je ter plekke in bij de organisatie. Kijk voor meer informatie ook op www.puntwelzijn.nl.

Lokale finale

De finale vindt plaats op woensdagmiddag 14 juni van 15.00 tot 16.30 uur op het Cruyff Court in de Servilliusstraat in de wijk Keent. Het belooft een spannende middag te worden, met genoeg mogelijkheden om kennis te maken met het leuke en actieve balspel stoepranden.

Naast stoepranden zullen er echter ook diverse andere sportspellen te doen zijn, want Punt Welzijn is aanwezig met de Rabo Urban Sporttour. Iedereen is welkom om mee te doen of te komen supporteren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie