Paard uit drijfzand gered in Laurabossen

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Op donderdagochtend kreeg de brandweer een melding dat een paard vastzat in het drijfzand van een beek in het buitengebied van Weert. Een voorbijganger die met zijn honden aan het wandelen was, ontdekte het paard dat tot zijn middel vastzat en waarschuwde de hulpdiensten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek al snel dat het een uitdagende klus zou worden om het paard uit het drijfzand te bevrijden. Naast de brandweer werden ook de beheerder van het natuurgebied en een dierenarts opgeroepen voor assistentie. Een boer met een tractor werd ook ingeschakeld om wat extra kracht te leveren.

De brandweerlieden maakten een halster van touw dat om het hoofd van het paard werd gedaan en voorzagen het dier van een brandslang en spanband om het lichaam heen. Met vereende krachten werd het paard uiteindelijk door middel van een tractor uit het drijfzand getrokken.

Na de reddingsoperatie bleef het uitgeputte paard nog even liggen, maar kon daarna weer op eigen benen staan en begon te grazen.

Bekijk een video van de reddingsactie: https://youtu.be/iFVOwdiIzHc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie