Scoor een concert in je huiskamer

Foto door Johan Horst

Meld je aan en maak kans op een live concert in je eigen huiskamer! Klinkt aanlokkelijk, en al helemaal met de kennis dat iedereen die zich aanmeldt ook wint. Op zondag 8 oktober vindt de tweede editie van Huiskamerfestival Weert plaats, waarvoor je je tot en met 1 juli kunt aanmelden.

Huiskamerfestival Weert is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages kunnen liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats.

Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

‘Win’ een optreden

Enthousiaste Weertenaren kunnen zich vanaf nu opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide. In het aanmeldformulier worden gegevens zoals de omvang van de kamer en voorkeur voor muziekgenre  gevraagd, zodat de koppeling met muzikanten op maat gemaakt kan worden. Natuurlijk zijn de koppelingen tussen muzikanten en huiskamers afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar in principe mogen enthousiastelingen ervan uit gaan dat iedereen ‘wint’. Inschrijven kan tot en met 1 juli 2023 via www.huiskamerfestivalweert.nl.

Organisatie

Huiskamerfestival Weert is een initiatief van Sander Hoeben, popcoördinator van Weert, in navolging van het in 2019 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren. Na een succesvolle herintroductie afgelopen jaar vindt het evenement wederom plaats op zondag 8 oktober 2023. Ambiance Events uit Weert draagt zorg voor de organisatie.