Nationale Archeologiedagen bij Eynderhoof in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind – De Nationale Archeologiedagen komen er weer aan! Ook hier in de regio kun je kennismaken met de boeiende wereld van de archeologie. Op zondag 18 juni van 13.00 tot 17.00 uur kun je bij Openluchtmuseum Eynderhoof met het hele gezin deelnemen aan een mooi programma.

Spellencircuit

Stichting Streekarcheologie Peel, Maas en Kempen en de werkgroep Archeologie van Eynderhoof hebben voor de kinderen een spellencircuit gemaakt waarin ze leren wat archeologie is. Zo ontdekken ze bijvoorbeeld hoe bodemvondsten worden behandeld, leren ze hoe mensen in de prehistorie gebruikmaakten van materialen uit de natuur en kunnen ze zelf een mantelspeld maken.

Vondsten

Heb je ooit iets gevonden waarvan je altijd al hebt willen weten of het iets archeologisch is? Wil je je bodemschatten eens laten zien aan een expert? Neem ze vooral mee. Er zijn archeologen en zelfs een botspecialist aanwezig die je er veel over kunnen vertellen. Het programma is gratis; je betaalt alleen de entree van het museum (€ 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen 3 t/m 12 jaar).