Speelveldje op Moesel tijdelijk ingericht als parkeerplaats

Het speelveldje aan de Bernhardlaan in de wijk Moesel heeft tijdelijk plaats moeten maken voor een parkeerterrein. Dit heeft te maken met de rioleringswerkzaamheden die in de wijk plaatsvinden. Echter heeft dit besluit voor de nodige onrust gezorgd bij de buurtbewoners, die via social media hun frustratie hebben geuit.

Vandaag hebben de aannemers die verantwoordelijk zijn voor de werkzaamheden via de BouwApp een nadere toelichting gegeven. Zij geven aan dat er in het voortraject veel zorgen waren over het parkeerprobleem dat zou kunnen ontstaan in de wijk. Momenteel is er al een tekort aan parkeerplaatsen en tijdens het project zullen de straten worden opgebroken, wat de situatie alleen maar zal verergeren. Daarom is er gekozen voor het speelveldje, dat centraal gelegen is en voor alle bewoners op loopafstand bereikbaar is.

De keuze voor het speelveldje als tijdelijk parkeerterrein is dus zorgvuldig overwogen en heeft als doel om het parkeerprobleem in de wijk te verminderen. Na afloop van het project zal het speelveldje weer in ere worden hersteld en kunnen de kinderen weer onbezorgd spelen op hun vertrouwde speelplek.