Toertocht voor oldtimer motorfietsen op Tweede Pinksterdag

Plaats een reactie

Op Tweede Pinksterdag (29 mei) zal Altweerterheide bruisen van de nostalgie en de ronkende motoren. De Veteraan Motoren Club zal dan een indrukwekkende toertocht organiseren voor liefhebbers van oldtimer motorfietsen. De startlocatie van dit prachtige evenement is Sporthal “Op den Das”, gelegen aan de Bocholterweg 89 in Altweerterheide.

Tientallen rijders

Dit jaar kunnen zowel vooroorlogse als na-oorlogse oldtimer motor- en bromfietsen bewonderd worden tijdens de toertocht. Het belooft een waar spektakel te worden, aangezien de afgelopen jaren maar liefst 150 tot 200 rijders bij goed weer aan de start verschenen. De prachtig gerestaureerde motoren zullen ongetwijfeld veel bewondering oogsten.

Ritueel

Een van de meest opvallende aspecten van de toertocht is het startproces van de veteraanmotoren. Tegenwoordig starten we een motorfiets met slechts één druk op de startknop. Vroeger was dit echter een heel ritueel, waarbij de berijder zelf de ontsteking, lucht- en benzinetoevoer moest instellen voordat hij de motor kon aantrekken. Dit bijzondere proces is te aanschouwen bij de start van de Toertocht-Midden Limburg op Tweede Pinksterdag, tussen ongeveer 10:30 en 11:30 uur.

Start vanaf podium

De start van de toertocht zal plaatsvinden vanaf een podium, zodat alle prachtige veteraanmotoren goed zichtbaar zijn voor het enthousiaste publiek. Het is een unieke gelegenheid om de evolutie van de motorfietsen door de jaren heen te aanschouwen. De oudste motoren die deelnemen aan de toertocht zijn zelfs meer dan 100 jaar oud, wat het evenement extra bijzonder maakt.

De Veteraan Motoren Club nodigt iedereen uit om op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) naar Altweerterheide te komen en te genieten van de mooie toertocht. Dit evenement biedt een geweldige kans om de prachtige oldtimer motorfietsen te bewonderen en de rijke geschiedenis van de gemotoriseerde tweewielers te ervaren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie