Bakkie doen voor Wereldvluchtelingendag in Nederweert

Algemeen Nederweert Reageer 2 min. leestijd

Nederweert – Op 19 juni organiseert Vluchtelingenwerk samen met drie statushouders in aanloop naar Wereldvluchtelingendag (20 juni) een ontmoeting met de wethouder van Nederweert, Carla Dieteren. Het thema van dit jaar is ‘Waar droom je van?’ Het doel van het bezoek is om vluchtelingen de mogelijkheid te bieden hun dromen te delen en vragen te stellen aan de wethouder over verschillende onderwerpen. Deze ontmoeting belooft een inspirerende ervaring te worden die statushouders motiveert om hun dromen waar te maken.

Wereldvluchtelingendag in Nederweert

Wereldvluchtelingendag is een jaarlijks terugkerende dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan vluchtelingen en hun situatie. In Nederweert willen ze deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het is een gelegenheid om de gemeenschap bewust te maken van de uitdagingen waar vluchtelingen mee te maken hebben en om begrip en solidariteit te bevorderen.

Waarom ‘Bakkie doen’?

‘Bakkie doen’ is een initiatief van Vluchtelingenwerk, dat tot doel heeft om ontmoetingen te creëren tussen statushouders en lokale gemeenschappen. Het is een informeel platform waarop mensen met verschillende achtergronden samenkomen, elkaars verhalen delen en van elkaar leren. Door persoonlijke ontmoetingen te faciliteren wil de organisatie begrip, integratie en samenwerking bevorderen.

Waar droom je van?

Het thema van dit jaar, ‘Waar droom je van?’, legt de focus op de dromen van zowel statushouders als Nederlanders. De organisatie wil laten zien dat onze dromen universeel zijn en vaak niet veel van elkaar verschillen. Of het nu gaat om het starten van een eigen bedrijf, het volgen van een opleiding, het vinden van een goede baan of het creëren van een betere toekomst voor onszelf en onze kinderen, dromen verbinden ons allemaal.

Tijdens de ontmoeting met wethouder Carla Dieteren krijgen statushouders de kans om hun dromen te delen en vragen te stellen over verschillende onderwerpen die voor hen van belang zijn. Dit is een waardevolle gelegenheid om in gesprek te gaan, begrip te kweken en mogelijkheden te verkennen om deze dromen te verwezenlijken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie