Bever duikt op bij natuur- en milieucentrum De IJzeren Man

Natuur- en milieucentrum De IJzeren Man in Weert heeft unieke beelden van een actieve bever in het park weten te vast te leggen. In het Weerter natuurgebied is al enkele jaren een bever actief.

Sinds kort heeft hij/zij zijn activiteiten verplaatst in de buurt van het natuur- en milieucentrum De IJzeren Man, hierdoor hebben ze de kans gekregen om zijn activiteiten op beeld vast te leggen.

Geknaagd aan 15 knotwilgen

’s Avonds en ’s nachts bezoekt de bever de tuin langs de sloot en inmiddels zijn er een vijftiental knotwilgen om geknaagd. Doordat de knotwilgen bij het water staan en het hout zacht is, zet de bever hier graag zijn tanden in. 

Bouwvakker

Ook in het ven de Kleine IJzeren Man is het dier actief. Met een pomp wordt het water van de Kleine IJzeren Man naar de sloot gepompt die rond het natuur- en milieucentrum loopt. Het raster voor de pomp metselt de bever iedere nacht dicht met slib en takken. ’s Morgens is er dan een niveau verschil van ongeveer vijftien centimeter tussen het ven en de inlaat van de pomp. Hierdoor mogen ze de inlaat dagelijks schoonmaken, zodat het water blijft stromen en de bever weer aan de slag mag.

Nieuwsgierig?

Bekijk de filmpjes online op de website of kom het resultaat van de bever met eigen ogen bekijken bij het natuur- en milieucentrum de IJzeren Man Weert: www.nmcweert.nl.