Brandweer blust bermbrand langs het spoor na melding van alerte automobilist

De brandweer van Weert werd zondagmiddag omstreeks 12.50 uur gealarmeerd voor een bermbrand op de Schoordijk in Weert.

Bij aankomst bleek de brand zich snel te verspreiden langs het spoor. Om de brandlocatie te kunnen bereiken, heeft de brandweer het slot van een poort doorgeknipt om toegang te krijgen tot het naastgelegen terrein. Met behulp van vuurzwepen, speciale blusapparatuur voor bermbranden, hebben de brandweerlieden het vuur doeltreffend weten te doven.

De brandweer van Weert heeft met behulp van een tankautospuit en een waterwagen het vuur effectief bestreden en de smeulende resten afgekoeld. Hierdoor was het mogelijk om de brand snel onder controle te krijgen.

Alerte automobilist

Het was een oplettende automobilist die rook langs het spoor opmerkte en direct de brandweer belde. Dankzij zijn reactie en het sneller optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Treinverkeer

Het treinverkeer kon stapvoets langs de brandlocatie gereden, zodat de veiligheid van zowel de reizigers als de hulpverleners gewaarborgd bleef. Door deze voorzorgsmaatregel hebben de treinen nagenoeg geen vertraging ondervonden en kon het openbaar vervoer doorgang vinden.

De exacte oorzaak van de brand zal worden onderzocht door Prorail.