Brienneke is blij met haar Miss Curve-kroontje

De 23-jarige Brienneke Verbeek uit Swartbroek stond enkele weken geleden op het podium bij de finale van Miss Curve Nederland 2023. Ze nam het in deze missverkiezing voor vrouwen met een maatje meer op tegen vierentwintig andere finalisten. Brienneke wist uiteindelijk de vierde prijs in de wacht te slepen.

Kroontje

De Swartbroekse woont samen met haar vriendin Kelly en vier katten. Aan een rek met daarop een verzameling lego hangt de sjerp die herinnert aan haar deelname aan de Miss Curve Verkiezing. Ook het kroontje dat ze opgezet kreeg toen ze hoorde dat ze vierde was geworden heeft er een mooi plekje gekregen. “Toen ik eraan begon heb ik gezegd: het maakt me niet uit, als ik maar een kroontje krijg .. En ik heb een kroontje gekregen!”.

Doel

Haar zelfvertrouwen een boost geven was een van de doelen van haar deelname aan Miss Curve Nederland. Daarnaast wilde Brienneke de wereld laten zien dat je moet kunnen zijn wie je wil zijn: “In de missverkiezingswereld zie je weinig tattoos, weinig mensen die van de regenboogfamilie af komen …. Ik wil gewoon laten zien dat het ook met al die dingen gewoon kan”.

Gepest

Brienneke zelf is in haar jeugd niet zo heel vaak gepest omdat ze wat steviger was. “Je kan over alles opmerkingen krijgen. Mensen vinden altijd wel iets: je bent stevig, je hebt rood haar, je hebt een bril. … Ik denk dat ik van geluk kan spreken dat ik dat niet heel vaak heb meegemaakt maar ik ken genoeg meiden die echt wel flink gepest zijn en daar heel veel in mee hebben gemaakt”. Veel kinderen krijgen te maken met negatieve vooroordelen, zo vervolgt ze. “Stigma’s zijn er om te doorbreken. Je mag zijn wie je wil zijn. Ongeacht rood haar, bruin haar, dun, dik, wel of niet hetero”.

Klaargestoomd

Halverwege februari startte het miss-avontuur. Tijdens een castingdag werden uit de ongeveer negentig meiden die zich hadden aangemeld de finalisten gekozen. Brienneke was er daar een van. “Vanaf dan is het elke week bikkelen. Dan krijg je danstrainingen, catwalk-trainingen, presentatietrainingen … hele mooie ervaringen, je leert superveel”.

De finaledag op 13 mei begon met een doorloop van de show. “En dan gaat van alles fout: je gaat door je enkel, je krijgt je schoenen met hakken niet snel genoeg aan … dus het was chaotisch”. Tijdens de echte finale kwam het allemaal goed. “Het was echt een hoogtepuntje in mijn leven”, zo blikt ze terug op de Miss Curve Verkiezing 2023.

Vervolg

Brienneke hoopt dat haar Miss Curve-avontuur nog een vervolg krijgt. Ze wil zich in gaan zetten voor de LGBTQ-gemeenschap en ook heeft ze zich inmiddels bij verschillende modellenbureaus aangemeld.

In deze video zie je fragmenten van de finale van de Miss Curve Verkiezing 2023. Met Brienneke blikken we terug op deze avond in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord: https://youtu.be/7kaBTF4WWg4.


Foto’s van o.a. Studio Miss Red Lilypad, Van Althuis Fotografie, Vesseur en van Brienneke zelf