CBR zoekt nieuw terrein voor motorexamens

Plaats een reactie

Het Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is in Weert of omgeving op zoek naar een terrein voor een gedeelte van haar motorexamens. Tot voor kort werden deze gehouden bij Antislipschool Ecool aan de Peelterweg. Doordat de eigenaar van dit bedrijf zijn activiteiten daar is gestopt en het terrein verkocht heeft moet het CBR op zoek naar een nieuw examenterrein.

Twee delen

Het motorexamen bestaat sinds 2004 uit twee delen: het motorexamen voertuigbeheersing (de bijzondere verrichtingen) op een afgesloten terrein en het motorexamen verkeersdeelneming op de openbare weg. “Vóór 2004 deden we de bijzondere verrichtingen tijdens het examen. Dan moesten we ergens langs de weg, op een kleine parkeerplaats, oefeningen doen. Dat was niet erg handig”, zo vertelt Stefan Frenken, examenmanager van het CBR in Limburg. “Door het nu in twee delen te doen kunnen we veel meer aandacht besteden aan de voertuigbeheersing. Dat is een veilige basis voor een goede motorrijder”.

Terrein in Weert of omgeving

Voor het eerste gedeelte van het motorexamen, de voertuigbeheersing, is het CBR nu op zoek naar een nieuw terrein. “En daar hebben we een mooi groot terrein voor nodig met de afmeting van 125 meter in de lengte en 35 meter in de breedte …”, aldus Frenken. Hierbij denkt hij aan bedrijven in Weert of omgeving die twee à drie keer per maand hun terrein beschikbaar willen stellen aan het CBR. “… Uiteraard komen we niet voor niks, daar betalen we voor”. Het is overigens wel belangrijk dat het terrein op een doordeweekse dag gebruikt kan worden.

Contact opnemen

Mochten er bedrijven zijn die het CBR aan een nieuw examenterrein kunnen helpen dan kunnen deze via email contact opnemen: [email protected].

In deze video vertelt examenmanager Stefan Frenken ons hoe het probleem van het niet hebben van een examenterrein nu tijdelijk wordt opgelost. Ook gaat hij in op de vraag aan welke eisen het ideale terrein voor de motorexamens zou moeten voldoen: https://youtu.be/vHM3V2VTf28.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie