Elektrische fiets veroorzaakt brand in woonzorgcentrum

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Op woensdag rond 3:00 uur ’s nachts werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand in Woonzorgcentrum Zuyderborgh aan de Sint Jozefhof in Weert.

Wat in eerste instantie begon als een melding van een ‘brandgerucht’, werd al snel een spoedmelding toen bleek dat er daadwerkelijk brand was uitgebroken. De brand ontstond in de berging waar fietsen en scootmobielen stonden.

De brand veroorzaakte aanzienlijke rookontwikkeling, waardoor directe omwonenden en huisdieren elders in het complex moesten worden opgevangen. Gelukkig wisten de brandweerlieden de situatie snel onder controle te krijgen.

Oorzaak

De oorzaak van de brand lag bij de accu van een elektrische fiets, die vlam had gevat. Hierdoor vatten zowel de fiets als een scootmobiel vlam. De voertuigen werden naar buiten gebracht en daar verder afgeblust.

Opgevangen

Als voorzorgsmaatregel werden meerdere bewoners van het complex in veiligheid gebracht. De brandweer wekte hen en bracht hen vervolgens naar de medewerkers van Land van Horne, die de bewoners opvingen. Gelukkig raakte niemand gewond bij de brand. Uit voorzorg was wel een ambulance ter plaatse gekomen.

De exacte omvang van de materiële schade is nog niet bekend, maar dankzij het snelle optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. De bewoners kunnen waarschijnlijk spoedig terugkeren naar hun appartementen.

Bekijk een video: https://youtu.be/3ktjt0NVnUM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties