Fontys-studenten laten leerlingen “bewegen als een beest!”

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Update – Vier studenten van Fontys Sportkunde hebben het initiatief genomen om een speciale sportweek genaamd “De Lekker Fit Week 2023” te organiseren op Montessorischool Weert. Het evenement, dat gisteren van start is gegaan, loopt van 19 tot 23 juni en heeft als doel een gezonde levensstijl te bevorderen bij kinderen door middel van boeiende sporten en spelletjes met als thema “Bewegen als een beest!”.

Montessorischool Weert heeft enkele jaren geleden deelgenomen aan de Lekker Fit Week en erkent het belang van het stimuleren van een gezonde levensstijl bij de leerlingen. Als onderdeel van hun inspanningen is het op school niet toegestaan om traktaties uit te delen in de klas tijdens verjaardagen. In plaats daarvan ontvangt het jarige kind een klein cadeau. Op deze manier wordt ongezond eten ontmoedigd.

De samenwerking tussen Fontys Sporthogeschool en Montessorischool Weert is tot stand gekomen via Punt Welzijn, een organisatie die zich inzet voor welzijn en gezond leven in het Weerterland.

Tijdens de Lekker Fit Week krijgen de leerlingen van Montessorischool Weert de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sporten en spelletjes met een spannend dierenthema. Deze activiteiten zijn ontworpen om lichaamsbeweging leuk te maken en een positieve houding ten opzichte van een actieve levensstijl te bevorderen.

Andere scholen

Naast de Montessorischool zijn er nog vijf andere scholen in de gemeente Weert die deelnemen aan de Lekker Fit Week. Dat zijn: Brede School Moesel, Basisschool Sint Jozef, Aan de Bron, Basisschool Swartbroek en De Kameleon.

Bekijk een video: https://youtu.be/4JQsAzOb-wY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie