Weert Lokaal wil opheldering over mogelijke opslag van kernafval

Algemeen Politiek Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (vchalup2)

De politieke partij Weert Lokaal heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Weert, waarin zij vragen stellen over de mogelijkheid om kernafval op te slaan in de bodem, met name in de kleilaag onder Weert. Naar aanleiding van recente nieuwsberichten heeft Weert Lokaal de volgende vragen aan het college gesteld.

Kleilaag

In een artikel van De Limburger werd vermeld dat Weert een van de zeven gemeenten is waar mogelijk kernafval wordt opgeslagen vanwege de aanwezigheid van de kleilaag. Dit nieuws heeft bij Weert Lokaal vragen opgeroepen, waarover zij opheldering zoeken bij het college.

Ten eerste vraagt Weert Lokaal of het college op de hoogte is gesteld van deze plannen en of zij al een standpunt hebben ingenomen. Indien dit het geval is, willen zij graag weten wanneer en op welke manier het college dit bekend heeft gemaakt. Als het college nog niet geïnformeerd is, willen zij graag weten waarom zij niet op de hoogte zijn gesteld, vooral gezien het feit dat de Belgische grensgemeenten al vroegtijdig hebben aangegeven niet beschikbaar te zijn voor opslag en dat ook de waterschappen hun bedenkingen hebben geuit.

Onderwerp bespreken

Daarnaast vraagt Weert Lokaal hoe en wanneer het college van plan is hierover in gesprek te gaan. Zij willen graag meer informatie hierover ontvangen, zodat dit onderwerp besproken kan worden in de gemeenteraad.

Lees de vragen: https://iwdg.nl/3JnXr7z (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie