Koppeltoernooi Beugelclub Stramproy succesvol verlopen

Algemeen Sport Stramproy Reageer 3 min. leestijd

Stramproy – Het beugelen in Stramproy is nog springlevend. Dat bleek wel tijdens het drukbezochte koppeltoernooi van 19 t/m 24 juni. Tijdens dit toernooi werden beugelaars gekoppeld aan mensen die niet beugelen. Elk duo speelde zo vier wedstrijden in de poulefase. De winnaars van elke poule speelden vervolgens op zaterdag 24 juni de finale. In totaal deden vijfentwintig koppels mee, verdeeld over vijf poules. Dat leverde in totaal zestig wedstrijden beugelen op.

Grote belangstelling

Opvallend was dat alle poules een spannend verloop kenden. Slechts één enkel team wist alle wedstrijden te winnen, en vier avonden moest het doelsaldo uitslag geven over wie de winnaars waren. Daar zaten verrassende dagkampioenen tussen. De kampioen van de vorige editie wist het op doelsaldo net niet te redden.

Bijzonder was ook dat de individuele wedstrijd ringbeugelen op vier van de vijf avonden gewonnen werd door de niet-beugelaars. De organisatie kan wel stellen dat er op een goed niveau gebeugeld werd, zeker door de ‘nieuwelingen’. 

Er was veel belangstelling van eigen leden, bestuur en supporters van gastspelers. Er zullen niet vaak zo veel bezoekers in één week tijd op de beugelclub zijn geweest in Stramproy.

Uitslagen

Ofschoon het sportieve niet meteen het belangrijkste was voor dit evenement, bleek dat er toch best fanatiek gespeeld werd. De eersten in de poule waren respectievelijk:  

  • Huub Heijmans en Wiel Smeets 
  • Jan Meerten en Rob Henderikx 
  • Thieu Vranken en Siem Dreesen 
  • Geer Kwaspen en Herman Truijen 
  • Henk Ramaekers en Mart Janssen 

De finale op zaterdag begon met enige wedstrijdspanning bij de deelnemers. Bij de betere teams kan één foutje al fataal zijn, en dat foutje wilde niemand maken. Na een wederom spannende strijd kwam uiteindelijke het duo Thieu Vranken en Siem Dreesen als winnaar uit de bus. De organisatie feliciteert de heren met dit mooie resultaat en bedankt alle deelnemers voor de mooie week.

Iets voor jou?

Mocht je nu denken dat dat beugelen misschien ook wel wat voor jou is, ga dan eens langs bij de beugelbaan op het sportpark in Stramproy. Op maandag- en woensdagavond wordt er geoefend en op vrijdagmiddag en zondagochtend kun je ook een balletje komen beugelen. Even bellen of mailen kan ook, via 06-27410558 (Peter Nielissen) of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie