Nieuwe houten brug bij NMC Weert

Begin deze week werd de nieuwe houten brug over de beek in de tuin van het NMC Weert geplaatst. Het was passen en meten, maar het lukte om het houten gevaarte op de juiste plek te krijgen.

Omgewaaide en gekapte bomen

De brug is gemaakt van hout een van lokale zomereik. In de werkplaats aan de Kemperveldweg 3 hebben de vrijwilligers van de stichting vele uren aangewerkt. Deze stichting maakt van omgewaaide en gekapte bomen in de gemeente Weert nieuwe houten voorwerpen. “Op deze manier willen we op lokaal niveau bijdragen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot in de regio. Dat doen we door lokaal hout te gebruiken voor nuttige voorwerpen voor de lokale gemeenschap”, vertelt voorzitter Gerard Hendriks.

QR-code

Op de brug is de naam Weerterlandhout en een QR code ingegraveerd. Als je deze code met de mobiele telefoon scant, krijg je meer informatie over de stichting Weerterlandhout.

Aan vervanging toe

De houten brug over de beek in de tuin van het NMC Weert was oud en aan vervanging toe. Het bestuur van het NMC Weert had het Weerterlandhout de opdracht gegeven om een nieuwe duurzame brug te bouwen. Vanwege de bomen kon de brug niet met een kraan worden geplaatst. Hierop werd de brug op een tweewielig smal wagentje (wipwagen) gezet en door de tuin naar de sloot getransporteerd. Ter plekke tilde een kleine loader de brug op om die over de sloot te rollen.